El cafè de l’Àlex

Aquesta és la història d’una col·lecció molt original.

Diuen dels dissenyadors que som uns bojos del dibuix. Segurament és cert. Ens dónes un llàpis, un retolador o qualsevol estri que serveixi per pintar i s’ens en va la mà com els peus dels ballarins quan començar a sonar la música.

Aquest és el cas, per exemple, de l’Àlex que, sense gairebé adonar-se’n, ja ha fet més de 200 dissenys en tapes de cafè. Si, ho has llegit correctament: tapes de cafès “take away” del bar on anem a esmorzar cada dia els d’ATComunicació.

disseny ATComunicació de l'ÀlexTot va començar un estiu. Cada dia baixàvem a buscar l’entrepà i un tallat al bar. El cafè “per endur” ens el servien en un gots blancs de porexpán amb tapa del mateix material. Mentre es cruspia el “bocata”, l’Àlex anava mirant el got. En aquell moment, el recipient ja no ho era, s’havia convertit en la superfície perfecta per fer córrer la imaginació amb el retolador. Aquella tapa perfectament rodona i tan blanca era una temptació impossible de superar. La mà i la ment van connectar immediatament i, al cap d’uns minuts, havia desaparegut el got blanc. S’havia transformat en una modesta però elegant obra d’art.

A partir d’aquell dia, els esmorzars de l’Àlex, conegut com a Lion Billar en el món el disseny, van passar a tenir 3 parts: l’entrepà, el tallat i decorar la tapa del got pel cafè.

Sense pensar-hi massa, vàrem anar guardant les peces. Una damunt de l’altra. Al principi, no en fèiem massa cas, però aquest costum ens va anar cridant l’atenció fins el punt de suggerir-li dibuixos diversos com ara, l’escut del Liverpool o els personatges de Calvin i Hobbes, entre d’altres.

La col·lecció anava creixent i l’Àlex, fins i tot va publicar els dissenys que havia creat a Tumblr. Però un bon dia, va arribar la crisi: el bar havia canviat els gots: ara eren….de plàstic!!! A més, la tapa ja no era plana; tenia uns relleus en forma d’estrella que dificultaven la pràctica del dibuix. La col·lecció del cafè de l’Àlex corria perill de desaparèixer.

Però qui ho porta a la sang…. L’Àlex va trobar la manera de superar-ho: tal i com fan els bons sastres, primer embasta amb llàpis i després ho remata amb el retolador. El resultat, ja tenim material per fer una bona exposició. Tant és així, que hem decidit que un d’aquests dissenys tant originals sigui la capçalera del nostre blog.

Esperem que us agradi!

Un pensament sobre “El cafè de l’Àlex

  1. Retroenllaç: Les tapes de l’Àlex arriben a Rac1 | atcomunicacio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s