Les eines per a publicacions digitals a debat

Una cinquantena de professionals del disseny gràfic ens vàrem reunir a l’escola BAU de Barcelona el passat 3 de juliol. Era la 8a trobada del grup d’usuaris d’Adobe Indesign. Aquest és un grup cada vegada més nombrós que va néixer a través de la xarxa, Linkedin. En Xevi Olivé, de :FAQ-Benguiat, expert en la matèria i formador en eines de disseny, és el coordinador d’aquest fòrum d’ajut i intercanvi d’idees i experiències.

PRESENTACIO BAU 3En aquesta ocasió, vàrem obrir un debat sobre algunes de les diverses eines existents per a l’elaboració de publicacions digitals per a Ipad i altres dispositius. A més de l’estàndar Adobe DPS, altres pluggins com Twixl o Aquafadas es van obrint camí i són cada vegada més utilitzats pels professionals del disseny. Però, són pràctics? Funcionen bé? Realment ofereixen totes les possibilitats que diuen els departaments de màrqueting d’aquestes empreses? No estem segurs d’haver trobat totes les respostes durant la jornada de debat, però si que vàrem arribar a la conclusió que “n’hi ha més, com ara Bütton i que cap d’ells és perfecte, sobretot pel que fa a les polítiques d’us”.

Els d’AT Comunicació vàrem preparar una ponència per explicar la nostra pròpia experiència. Després d’un any d’utilitzar Adobe DPS per fer catàlegs digitals, ens hem vist obligats a buscar d’altres eines per poder treballar. Aquesta gran multinacional ha modificat unilateralment les polítiques d’us dels seus productes, de manera que ens limita el ventall de possibilitats.  Qualsevol professional del sector estarà d’acord amb nosaltres quan afirmem que Adobe “està enfocant-se cap al mercat de les grans editorials i deixant de banda les agències de publicitat més modestes”. Un cop explorat el panorama, les alternatives, Twixl i Aquafadas estan demostrant una usabilitat correcta però també presenten deficiències. De fet, la realitat és que cada vegada que tenim l’encàrrec d’un client, hem d’estudiar quina eina ens resulta més adequada. Això representa un incovenient perquè dificulta l’especialització en un sistema concret.

Així doncs, quina conclusió podem extreure del debat? Seria necessari que els programadors escoltessin, mantinguessin una comunicació molt més fluïda amb els usuaris finals dels seus algoritmes. Només de l’intercanvi d’experiència i informació poden sortir eines realment útils que serveixin per allò que han estat dissenyades.PRESENTACIO BAU 2 En aquest sentit, durant la jornada vàrem tenir l’oportunitat de conèixer el sistema Bütton, desenvolupat a Barcelona i esperem que pugui donar respostes satisfactòries a les nostres necessitats.

Des d’AT Comunicació volem agraïr a en Xevi Olivé que hagi confiat en nosaltres per explicar la nostra experiència, per segon any consecutiu, i a tots els assistents a la jornada per la seva activa participació. Dels debats d’idees sempre en surt un camí de futur.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s