AT Comunicació en 3D

Recordeu quan fèiem maquetes retallant i enganxant? No fa pas gaire temps d’això. Després vàrem entrar en l’era PDF, que encara dura. Ara, però, ja hem entrat en una nova dimensió: AT Comunicació ha incorporat la tecnologia 3D per generar projectes i enriquir les publicacions digitals.

Un dels moments més importants en la feina del disseny gràfic és la reunió amb el client per presentar-li la maqueta de l’encàrrec que t’ha fet. S’assembla una mica a l’estrena d’una obra de teatre. Tot ha d’estar perfecte. Provoca aquelles pessigolles a la panxa, desitjant haver pogut plasmar la idea amb èxit. I quan es tracta d’elements tridimensionals, el packaging per exemple, la feina creix exponencialment, perquè vols mostrar exactament com quedarà el producte final. El PDF (Portable Document Format) ha facilitat molt les coses, sobretot perquè es pot enviar per correu-e i, a més, permet al client fer-hi correccions i anotacions.

Render_logo_ATcomunicacio

Passa una cosa semblant amb les publicacions digitals. Et passes hores fent proves i buscant elements que permetin anar més enllà de l’estricta visualització; provocar un oh!; generar sentiment; poder oferir una autèntica experiència en 3 dimensions. I ja s’aconsegueix, però faltava aquell “clic” que fa de les publicacions digitals un producte realment nou i diferent.

Abans, aconseguir tot això requeria, per exemple, disposar d’una impressora d’alta qualitat i capaç de treballar amb materials diferents i de dimensions diverses. També esmolàvem l’enginy del “retallar i enganxar”. De fet, fabricàvem peces úniques, irrepetibles i efímeres (duraven el temps de presentació i poc més), amb la despesa de paper i d’altres materials que això suposa. En Pep i en Lluís, els sèniors de l’estudi, ho recorden perfectament! El gran invent d’Adobe, el PDF, i també programes com inDesign o Photoshop, van aportar la “comoditat del ratolí”: l’ordinador ja s’havia convertit en el “campament base” des d’on construïes i enviaves el teu material sense haver d’aixecar el cul de la cadira (contribució a l’excés de pes dels dissenyadors?). Però continuàvem treballant en dues dimensions, per tant, en un espai restringit, amb limitacions.

Però, senyores i senyors, això s’ha acabat. Després de testar diferents eines, hem incorporat definitivament el 3D en el nostre catàleg d’estris de disseny. Una de les que ens ha agradat més és l’última versió de Photoshop. La versió PS CC 2015 ofereix la possibilitat de renderitzar amb facilitat des del programa i fa molt fàcil el control de llums i escenaris. Tot això, sumat als jocs de capes, permet fer fotomuntatges i canviar la perspectiva a les imatges de manera ràpida i amb un resultat excel·lent. A més, per acabar-ho d’adobar, també et permet imprimir en 3D, cosa que és altament útil, sempre que tinguis a mà una impressora adequada, és clar.

L’altra eina que també ens agrada és el Maya d’Autodesk. És un programa molt àgil d’utilització, si bé és més tècnic. Has de fer més passes abans del procés de renderització. Però els resultats de, per exemple, les animacions 3D per a vídeo són molt realistes.

Cadascuna d’aquestes eines, aporta elements interessants i molt útils per a la feina del disseny gràfic. A més, et permeten treballar amb més precisió, i incorporar noves visualitzacions 3D al PDF. Des que presentem projectes en 3D, els nostres projectes són més espectaculars i podem fer realitat, en el cas de publicacions digitals, idees que abans no podíem fer passar de l’estadi de somnis.

Ara ja podem dir: som AT Comunicació i som tridimensionals. ¿Quines eines feu servir vosaltres? Expliqueu-nos-ho i, si voleu, compartiu aquest post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s